COVID 19 UREDBE

DESTINACIJE U PONUDI

COVID 19 UREDBE

NOVA UREDBA o zamenskim putovanjima 2021.

Mинистарка Матић: Продужен рок за коришћење заменских ваучера до 31. децембра 2022.

18. новембар 2021.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да је на данашњој седници Владе Републике Србије усвојена Уредбa о измени уредбе о понуди заменског путовања за туристичко путовање које је отказано или није реализовано услед болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

Новонастала ситуација, којa je проузрокованa пандемијом корона вируса, за последицу има масовна отказивања туристичких путовања, која су делимично или у целости уплаћена закључно са 15. мартом 2020. године, без обзира на период реализације. У интересу самих путника, а у циљу заштите актера туристичке привреде и опстанка бројних агенција и више хиљада радних места, ресорно Министарство за туризам предложило је доношење измене уредбе. Изменом је предвиђено да заменска путовања, дефинисана наведеном уредбом, путник може искористити најкасније до 31. децембра 2022. године”, рекла је министарка Матић.

Матић је додала да уколико се путник одлучи за повраћај износа који је уплатио за нереализовано путовање или је отказано заменско путовање, привредно друштво, друго правно лице или предузетник, који је као организатор путовања продао туристичко путовање из члана 2. ове уредбе дужно је да изврши повраћај уплаћених средстава најкасније до 1. фебруара 2023. године. Могућност издавања понуде на заменско путовање, под условима из ове уредбе односи се и на излете.

Dopis preuzet sa sajta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Datum 18.11.2021.

LINK  kompletnog dopisa ( klikni te )

Kontakt

Potrebna ti je pomoć?

Ukoliko nista našli ono što ste tražili ili niste sigurno koja vila je prava za vas, slobodno nas nazovite. Naši savetnici su tu za vas, kako bi vam pomogli da donesete pravi izbor.

Ostale destinacije

Paralija, Olympic Beach, Nei Pori

4/5
5/5
5/5

Budva, Bečići, Čanj, Dobre Vode

Budimpešta, Istanbul, Ljubljana, Sarajevo, Trebinje

AKTUELNE PONUDE

METROPOLE - LETO

Postovani putnici, nasa ponuda ima siroku lepezu aranzmana.

Pogledajte nas sajt, izaberite vasu destinaciju, pozovite nas jer cemo sigurno naci najbolje za Vas. Dugi niz godina radimo i za nama je velika kilometraza kao i jos veci broj zadovoljnih putnika, na nasim putovanjima. Tu smo zbog lepih putovanja i proverenih destinacija..Vas Tomash tours.

Posedujemo licencu Ministarstva za turizam OTP 242/2021 KATEGORIJA LICENCE A. - organizator.