OHRID LETO 2024

 

Ohrid je grad – spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava).

Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjovekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka.

Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX veka . Kristalno bistra voda Ohridskog jezera prostrana kao more, raznolikost noćnog života i dobra zabava, vreli dani i izrazito prijatne noći čine ovaj grad magnetom za turiste tokom leta.

 

HOTELI

OHRID

Vila “Joce” se nalazi u gradu i nudi besplatan brzi bežični internet. U ponudi su dvokrevetne, trokrevetrne ili četvorokrevetne sobe sa terasom. Sve sobe  imaju sopstveno kupatilo.

Sobe se nalaze na prvom, drugom i trećem spratu. Sve sobe imaju srednji frižider , čaše i kuvalo. Vila ima jednu veliku zajedničku kuhinju, koju mogu koristiti gosti ove vile. Vila ima posteljinu i peskire, peškiri se manjaju dva puta u toku smene.

OHRID

PELA

3/5

Hotel Pela se nalazi na 100 metara od peščane plaže i nudi besplatan bežični internet i klimatizovane sobe sa balkonom, prostorom za sedenje i kablovskom televizijom. Sve sobe hotela Pela imaju sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Svaka je opremljena mini-barom sa pićima i grickalicama. Apartmani imaju 2 balkona i 2 televizora. Gosti mogu da uživaju u igri bilijar, pikado ili stoni tenis na licu mesta.

Masaže su dostupne na zahtev. Deca mogu uživati na igralištu. Doručak na bazi švedskog stola i a la carte večera se poslužuju u restoranu u okviru objekta, koji ima prostranu terasu sa strane šume. Popularne aktivnosti u okolini uključuju planinarenje i pecanje. Pećinski manastir Svetog Stefana udaljen je 300 m. Centar grada Ohrida je udaljen 4,4 km od hotela.

OHRID

PRESTOL

3/5

Hotel „PRESTOL“ 3* Hotel se nalazi na obali Ohridskog jezera, na udaljenosti od centra Ohrida 5 km, na potezu gde se nalaze najlepši hoteli u kojima uvek odsedaju turisti koji posećuju Ohrid, a koji imaju u posedu svoje plaže. Hotel raspolaže renoviranim porodičnim sobama, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa balkonom i pogledom na jezero ili planine.

Nudi besplatan bežični internet koji je dostupan u čitavom hotelu, kao i besplatan parking. Sve sobe imaju plazma TV sa kablovskim kanalima, klima uređaj, sef, mini-bar, a kupatila su opremljena sa tušem i fenom za kosu. Recepcija hotela radi 24h, a gostima su na raspolaganju usluge pranja veša, peglanja, dnevna usluga pospremanja soba. Hotel sadrzi restoran, bar, baštu, otvoren bazen i bazen za decu (bazeni rade sezonski).

OHRID

SILEKS

4/5

Hotel Sileks se nalazi na samoj obali Ohridskog jezera, u okviru odmarališta Sveti Stefan.

Preko puta hotela se nalazi plaža, u okviru hotela je veliki bazen sa lezljakama koje su besplatne za goste hotela i nudi besplatan bežični internet i besplatan privatni parking.

Sve sobe hotela Sileks imaju balkon i flat-screen TV s kablovskim kanalima, odredjeni broj soba u hotelu ima francuski balkon

U restoranu i baru se služe makedonski specijaliteti, internacionalna kuhinja i veliki izbor pića.

Lezaljke i suncobrani na plazi nisu ukljuceni u cenu , uz konzumaciju pica se mogu koristiti.. U okviru objekta su vam na raspolaganju tereni za tenis, košarku i fudbal. Takođe možete uzeti učešća i u raznovrsnim programima aktivnosti, uživati u koncertima i izvođenjima ili se počastiti masažom.

Kontakt

Potrebna ti je pomoć?

Ukoliko nista našli ono što ste tražili ili niste sigurno koja vila je prava za vas, slobodno nas nazovite. Naši savetnici su tu za vas, kako bi vam pomogli da donesete pravi izbor.

Ostale destinacije

Paralija, Olympic Beach, Nei Pori

Budva, Bečići, Čanj, Dobre Vode

5/5
5/5

Budimpešta, Istanbul, Ljubljana, Sarajevo, Trebinje

Sarajevo, Krupanjsko Vrelo, Etno selo Stanišići

ZANIMA VAS NEŠTO DRUGO?

POŠALJITE UPIT

Ukoliko nista našli ono što ste tražili ili niste sigurno šta da odaberete, slobodno nas kontaktirajte.

Naši savetnici su tu za vas, kako bi vam pomogli da donesete pravi izbor.
Ako želite da organizujete nešto po vašim zahtevima, pišite nam ili nas pozovite na telefon 0653151911
    Licenca Ministarstva za turizam OTP 242/2021 KATEGORIJA LICENCE A. - organizator